Ginsenges eperfagyi rózsaborssal
Hozzávalók
- 40 dkg szabad földön érett eper
- 2 dl cocomas
- 2-3 ek méz
- 2 ampulla ginseng Royal Jelly
- 1 ek egész rózsabors
- víz
A jégakkut beteszem a fagyasztóba 24 órára.
Az epret a apró darabokra vágom, majd beteszem szintén a fagyasztóba 4 órára.
Ha minden lehűlt elegyítem egy merülő mixerrel a hozzávalókat, kivéve a borsot. Azt mozsárban töröm meg, és csak kanállal keverem össze. Vizet attól függően teszek bele, hogy mennyire szeretném intenzívre, sűrűre a fagyit. Ha nyári melegben csak szomjat oltani szeretnék, jöhet bele több, ha desszertnek, olyan “jóllakósra”, akkor kevesebbet.
Jöhet a fagyi gép. Mivel már az eper miatt félig fagyos a massza, kevesebb ideig kell pörgetni a gépben. Akkor kész, ha átfagyott a massza, de még a gép forgatja.
Tippek, tanácsok
Minél frissebb epret használunk, és minél több napsütést értet, annál finomabb lesz a fagyi. És annál kevesebb édesítőszert kell beletenni, legyen az méz, barna cukor, vagy eritrit.
A Ginseng mindenkinek jót tesz! Támogatja a szervezet természetes védekező rendszerét, szellemileg és fizikailag is frissítően hat. Segít a fáradtság enyhítésében és jót tesz velünk stresszes időszakban. Kedvezően ha a vérkeringésre, ezáltal serkenti az agyi teljesítményt, javítja a memóriát.
A rózsabors igazi afrodiziákum. Erősíti a nemi szerveket, az alhasi energiákat, tüzet ébreszt és kreativitásra serkent, szenvedélyes érzelmeket ébreszt bennünk. És a szemet is gyönyörködteti
Az epret meg imádjuk! Igaz??
És hogy mivel?
Na jó, tudom, hogy balgaság, de egy minimális csokiszósz azért mehet rá!
Forrás: http://laktozmentesfakanal.cafeblog.hu/2015/06/15/ginsenges-eperfagyi-rozsaborssal/