Banános csokis muffin (vegán)
Steiner Kristóf szakácskönyve alapján
Hozzávalók (6 darabhoz)
- 1 csésze liszt (nálam fele zabpehelyliszt, fele teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
- fél csomag sütőpor
- fél csésze édesítő
- mokkáskanálnyi fahéj
- fél csésze növényi tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb banán villával összetörve
- fél csészényi apróra vágott cukormentes étcsoki
Elkészítés
A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük. Ha túl száraz lenne egy kevés folyadékot adhatunk hozzá, nekem így volt tökéletes.
- Muffin kapszlikba töltjük és 180°-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
- A tetejére tehető csokimáz*, de anélkül is tökéletes!
Csokimáz: 1:2:3 arányban szoktam keverni por állagú édesítőt, kakaóport, és forró vizet. Ha nagyon sűrű lenne megy még hozzá egy pici víz.
Forrás: http://voroskaktuszdietazik.blogspot.hu/2016/04/bananos-csokis-muffin-vegan.html