Csokis-gyümis tortácska

Hozzávalók

 

  • 110 g mandula
  • 1 tk kókuszreszelék
  • 1/4 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 ek barnacukor
  • 6 ek olvasztott kókuszzsír
  • 2 ek juharszirup
  • 100 g kókusztej (light, konzerves)
  • 150 g 70-80%-os étcsoki
  • 1 marék bogyós gyümi

 

csokis-gyumis_tortacsak.jpg

 

Egy késes aprítóval porrá zúzzuk a mandulát, hozzá keverjük a kókuszreszeléket, sütőport, sót, barnacukrot, olvasztott kókuszzsírt és juharszirupot. Egy kis hóálló tálat sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát. A kezünkkel vagy egy pohár segítségével egyenletesen lenyomkodjuk a tál aljára és 180 fokos, előmelegített sütőben 11-13 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük. A kókusztejet 30 mp alatt felmelegítjük (mikróban) és leöntjük vele a kisebb darabokra vágott csokit, majd jó alaposan összekeverjük. Ha szépen elolvadt a csoki, ráöntjük a mandulás alapra és elegyengetjük. Amíg a csoki réteg még kissé meleg, kidíszítjük gyümölcsökkel, majd minimum 4 órát, de a legjobb, ha egy egész estét a hűtőben dermesztjük. Másnap kivesszük a formából és kockákra vágjuk.

 

Forrás: http://breakfastloverlili.blog.hu/2016/04/29/csokis-bogyos_gyumis_tortacska_nem_csak_anyak_napjara#more8674180