Sütés nélküli karamellás csokitorta (paleo)

Hozzávalók

 

Az alap:

- 25 dkg magozott datolya

- 3 dl kókusztej

- 1 rúd vanília kikapart magjai

- 10 ek. kókuszolaj

- annyi darált dió, amennyit felvesz a tészta ahhoz, hogy kézzel gyúrható, de ne morzsalékos massza legyen

A krém:

- 6 dl kókusztej

- 1 dl vízben felfőzött 4 csapott tk. zselatin

- 4 ek. eritrit

- annyi kakaópor, hogy sötét színű, kicsit sűrű krém legyen, ezt folyamatosan adagoljuk majd

sutes_nelkuli_karamellas_csokitorta_paleo.png

 

A datolyát pár órára beáztatjuk a kókusztejbe, botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaforma kapcsos részét egy tortatálra tesszük (a tortaforma alja most nem kell), és a formába simítjuk a „tésztát”.

Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a krémet.

A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, közepes lángon melegíteni kezdjük, és folyamatosan kevergetve annyi natúr kakaóport adagolunk hozzá, míg krémesen folyós állagú nem lesz.

Mielőtt felforr, elzárjuk alatta a lángot, és langyosra hűtjük.

Hozzákeverjük a zselatint és mielőtt az egész krém elkezdene megkötni, a datolyás alapra simítjuk és pár órára visszatesszük a hűtőbe.

Apróra vágott dióval és friss gyümölccsel díszítjük.

 

Forrás: http://palanett.blog.hu/2016/03/14/sutes_nelkuli_karamellas_csokitorta_paleo