ANZAC keksz II.

Hozzávalók

 

  • 85 g zabpehely
  • 85 g kókuszreszelék
  • 100 g liszt (nálam hajdina liszt)
  • 100 g cukor (nálam teljesen kimaradt)
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál golden szirup (nálam ez is elmaradt, édesítésnek 2 evőkanál juharszirupot raktam a kekszbe)
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1-2 kanál víz, szükség szerint

 


A hozzávalókat összekeverem, összegyúrom. Diónyi golyókat formálok belőlük, két tenyerem között kilapítom őket és sütőpapíros tepsiben 180 C fokon, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Kb. 15 db keksz lesz belőle.

Megjegyzések:
Eredetileg a vajat egy serpenyőben meg kell melegíteni és hozzá kell keverni a golden szirupot. Mivel a golden szirup csak egy flancos név a karamelizált cukor és víz kombinációjának, annak nem árt a hő. A juharszirupnak viszont igen, ezért variáltam meg ezt a lépést.
A cukortól a keksz szépen karamelizálódik a sütés során, az enyém annyira nem. Szerintem így is nagyon finom, ropogós és omlós lett az eredmény.

Forrás: http://alexandragasztroblogja.blogspot.hu/2010/04/anzac-keksz.html

Címkék: keksz édesélet