Gluténmentes almás palacsinta

Hozzávalók 7 db.-hoz:

  • 1 alma reszelve
  • 1 tojás
  • 120 ml víz
  • 50 g barnarizsliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • 1 tk. chiamag (elhagyható)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • fahéj

Mindezt összekevertem és hagytam, hogy kicsit összeálljon, az olaj kivételével. A kókuszolajat a palacsintasütőben felforrósítottam, majd a fölösleget a palacsintatésztához öntöttem. Evőkanálnyi adagokat tettem a serpenyőbe, kicsit elterítettem, majd mindkét oldalát megsütöttem. Fahéjjal megszórva tálaltam. (49 g CH, 7 g CH/db.)

almaspalacsinta.jpg

 

Forrás: http://tuparnaeshabvero.cafeblog.hu/2015/07/25/glutenmentes-almas-palacsinta/