Zabpelyhes keksz - "klasszikus" II.

Hozzávalók


• 1/2 csésze puha vaj
• 125 gramm barna cukor
• 1 nagy tojás  
• 1 csomag vaníliás cukor
• 95 g finomliszt
• ½ teáskanál sütőpor
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• ¼ teáskanál só
• 120 g zabpehely
• 120 g mazsola – opcionális
• 65 g durvára vágott mogyoró

A tojást a vajjal, a barna cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd mehet hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró. Ha megvagyunk, akkor egy sűrű masszát kell kapnunk. Evőkanállal egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazunk 3-4 centi átmérőjű halmokat, majd nedves ujjal vagy kanállal keksz formájúra lapogatjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt készre sütjük.