sütök-főzök-alkotok

Orsi receptgyűjteménye

Csokis muffin

Hozzávalók

 

  • 150 g natúr görög joghurt
  • 2 db tojás
  • 50 g kókuszzsír/vaj
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 50 g kakaó
  • 1 tk/7g sütőpor
  • 200 g cukornak megfelelő édesítőszer
  • 15 g vaníliás cukor
     
csokis-muffin-dietas-fogyokuras-zabpelyhes.jpg 
A görög joghurtot simára keverjük a tojásokkal és az olvasztott kókuszzsírral. 
Egy másik tálban összekeverjük a zabpehelylisztet a kakaóporral, a sütőporral és az édesítőszerekkel, majd a joghurtos masszához keverjük. A muffinsütőt kibéleljük muffinkapszlikkal, majd mindegyiket 3/4-ig töltjük a nyers tésztával. 
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 
Ha kész, hagyjuk kihűlni, másképp a muffinok bele fognak ragadni a muffinpapírba. 
12 db lesz a fenti adagból - kókuszzsírral 114 kcal/db, vajjal 99 kcal/db

Gyümölcsös muffin variációk

Hozzávalók:

 

  • 250 g TK liszt
  • 12 g sütőpor
  • 200 g édesítő
  • 2 tojás
  • 250 g joghurt
  • 70 g vaj
  • csipet só
  • 200 g gyümölcs

Gyümölcs nélkül 1 db 95 kcal

Száraz anyagokat összekeverem, a vajat az édesítővel kihabosítom, a tojásokat hozzáadom. Majd összekverem a joghurttal és a száraz dolgokkal, végül a gyümölcsök is belekerülnek.

 

180 fokon 30-40 perc alatt sülnek meg

 

Forrás: @szaborsika instagram

 

Hozzávalók

 

  • 100 g barna rizsliszt
  • 10 g ch csökkentő liszt
  • 15 g zabpehely
  • 6 g sütőpor
  • 20 g édesítő
  • 1 tojás
  • 135 g joghurt
  • 5 ek víz
  • csipet só
  • étcsoki (lidl 80% 1 nagy kocka)
  • gyümölcs

Áfonyával 1 db 78 kcal - összesen 9 kisméretű muffin lett belőle

Forrás: by én :-)

 

Hozzávalók

 

  • 200 g barna rizsliszt
  • 50 g zabpehely
  • 12 g sütőpor
  • 200 g édesítő
  • 2 tojás
  • 250 g joghurt
  • 70 g vaj
  • csipet só
  • 200 g gyümölcs

Gyümölcs nélkül 1 db 88 kcal

Forrás: @szaborsika instagram alapján gluténmentesítve

Tejbegríz - paleo

Hozzávalók:

 

- 3 dl kókusztej

- 1 csapott ek. konjakliszt

- 1 púpos ek. kókuszreszelék

- 1 csapott ek. édesítő

- 1 csapott ek. kókuszliszt

A kókusztejet melegíteni kezdjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük az alaposan elkevert száraz hozzávalókat és 3 – 4 perc alatt besűrítjük.

Nagyon jó állagú desszert, darabos, nem folyós, nem nyúlós és enyhén kókuszízű.

Forrás: http://palanett.blog.hu/2016/01/29/tejbegriz_lisztkeverek_nelkul_paleo

süti beállítások módosítása